senggugut

Salam nk tnya dlm grup ni ade x yg pnh rse sakit perut memulas mcm senggugut tp kndungan bru 30w..pls share..sy dr pg skit prut,tp bby kicking still cm biase..

1 Balas

braxton hicks @ contraction palsu mmg selalu terjadi, kejap rasa mcm senggugut, lepas tu hilang. tapi kalau rasa senggugut berterusan x hilang2 tu baru contraction yg sebenar.bleh direct ke hospital

4y ago

uish..sakit tu. pernah kena gastrik masa bulan puasa. sakit yg amat perut. last2 jumpa doktor dia ckp x perlu puasa kalau x larat & sy pulak jenis ketuban kurang masa tu.