Tentabg jahitan

Salam semua. Siapa yg prnh atau sdg alami mslh mcm saya skg? Lps brsalin ank no 2, doc ada bgtau msa diorg tgh jahit kt bwh tu yg bhgian bwh saya fragile yg mnyebabkan susah utk jahit dan bgkak hritu. Diorg bgtau fragile dsbbkan oleh pregnancy atau guna pencuci wanita sbelum ni. Skg luka bwh saya ni tk sembuh lg dan benang hmpir trputus sbb fragile. Adakah lambat sgt ia nak baik? Sbb saya risau sgt2 m🥲

2 Balas

makan byk oren buah yg tinggi kandungan vit c ataupun boleh je sapu cream yg jual dkt farmasi brand fucidin , sbb saya pun fragile doktor nak jahit isi tu terurai sbb kurang makan sayur doktor kata , jadi saya sapu cream je tu pun jahitan terbuka kena pula hari2 dressing nurse ajar suami bg kit untuk dressing sblom sapu ubt , 2 bulan bru jahitan ok.

3w ago

kalau sakit maknanya mungkin ada infection atau koyak check dkt kk dulu sis

Cuba ambil makanan drpd sumber protein dan Vitamin C. Kurangkan ambil makanan minuman bergula dan tinggi karbohidrat.

3w ago

Baik sis. Thankyouu siss