Nak tny sy skg 24w terasa sakit2 sengal kt tulang punggung n bwh perut..ada x ibu yg rasa bnda sama?

Preg ank no 2 tp xde experience mcm ni masa ank first😅

6 Balas

tu maksudnya otot pelvic floor tak kuat. boleh kurangkan dengan banyakkan exercise untuk kuatkan otot2 tu. untuk legakan, banyakkan stretching. pelvic tilt etc.

sy bru 20w..dh sengal2.. nk2 klu nk unah kdudukan.. dr baring ke bgun,, dr kiri ke kanan.. ooo sakitttt

normal sis...anak makin besar akan makin sakit dekat celah kangkng ke..pinggang semua sakit..

Sama. Sy 20w smpai skrg 38w. Dia akn nnti tarik kt bawah celah kankang n kemaluan pulak

Itu normal sis... Sbb anak nk membesar.. Sis akan start rasa sakit mcm tu

normal sis...baby semakin mmbsr .. enjoy your pregnancy!!🥰