jahitan lepas bersalin

hi ibu2.. sy dh 24hr bersalin..hrni baru berani nak cek bawah tgk jahitan tu..masa lepas bersalin misi cakap jahit 1 je luar n dlm 1. kt kk misi ckp ok je luka awl2 dlm 1mggu lbh tu(last cek).. hrni sy cek x jmpa benang tu..😅 mgkn dh tggl msa mndi (pernah pgg benang yg tertanggal)😅 sakit tu xde dh..cuma tkt terbuka..sbb nmpk mcm luas lg bwh tu😂 jgn kecam sy🤣 fist time tgk sndri..😂 2,ank sblm ni x pnh tgk keadaan lps jht🤪

4 Balas

HAHAHAH faham saya pun first time tengok sendiri mcm mak aih luasss 🤣 jahitan saya pun gapping mula ii pastu check lagi skali lepas bape hari dah terbukak semua pulak . pastu cuci sendiri je . harini dah elok yang gunting tu bercantum cuma misi kata yg kat belah dalam tu mcm tak berapa nak bercantum tapi masih okay . so macam gitu jela rupa dia sekarang ni . pengorbanan demi si kecik ni takpelah 😂

23h ago

Hahahaha ..sama saya jahit gap .pastu dari hari kedua ni da hari ke 20 baru nak baik sikit . 3benang terbuka , sy redho je cuci sendiri . nak g jahit balik takut . awak pakai ubat apa ya

Sy 3 minggu semua dh tutup elok cuma yg hujung sekali x tutup lgi yg dekat dgn kita punya tu.. Tpi Tut2 minggu ke 4 rasa pedih2 cek2 rupanya terbuka blik nmpk merah isi.. Sbb 3hri duk berak sembelit.. Pastu letak ubat n selalu cuci.. Ambil masa seminggu pula nk tutup blik.. Dh sebulan dh masih x tutup sepenuhnya lagi.. Yg hujung lmbt sikit..

5d ago

itula tkt sbb sembelit ja😂

sy x pernah tgk jahit bwh tu walaupun 2x normal, 1x emergency czer.. czer je tgk.. beranak czer haritu pun atas bwh kena jahit😅.. yg bwh tu kalau dah sihat x sakit maksud nya ok la tu.. xde ape yg nk risau kn.. ok je tu sis.. kadang perasaan sendiri je

5d ago

kan harap perasaan sndiri je hahaha..menyesal lak rasa nengoknya🤣🤣🤣 ank no 2 bnyk jahit lgi..x tengok smpai sudah pun..xde risau🤣 tenang hati🤪

biasanya, kalau dah bercantum boleh nampak. kalau terbuka pun boleh nampak. kalau terbuka mumgkin awak rasa sakit, pedih. kalau tak yakin, pergi je klinik cakap nak double check jahitan.