Beg Baby And Mama

Salam semua.. Nk tanya kalau nk packing kelengkapan ke hospital.. Beg Baby dngn mak asing atau sekali kan ye? Korang bwk 1beg or dua beg?

16 Balas

1 bakul tutup je senang, baju (2helai), baju sejuk , kain batik 2 , tuala wanita 1 bungkus, baju anak 2 helai , bedung, stokin, sarung tangan, pempers, thamos, biskut balang kecik.. Asingkan baju baby untuk 1 set dalam plastik, letak dalam bakul tu. Senang capai..

Sy wktu ank 1st packing beg hospital sekalu dgn brg bby dan mommy.. payah pula nak cari brg mommy sbb brg2 mommy semua kat bwh, brg2 baby semua kat atas.😆. Nanti nak bersalin anak ke2 ni sy nak packing beg asing2 mommy dan baby supaya senang cari barang

Mak saya pesan beg stay ward lain, LR lain. So sekarang jadi tiga bag dah. Satu bag LR (satu set baby, satu set saya), beg baju baby and beg baju saya 😂 so nanti beg baju dua lagi suami bawa lpas keluar LR

5y ago

Kat LR nnt yg perlu brg baby je..tu pun baju ngan pampers je sbb nnt dibalut ank ngan kain bedung ngan selimut hospital..seluar baby pun diletak kat tepi bassinet je. Dan biasanya lps bsalin nurse akan pakaikan pad, tukarkan baju ngan kain utk ibu siap. Pastu trus tolak ke ward. Ni pengalaman bsalin 3 anak semua mcm tu.

nk bwk 1beg pon bole . 2beg pon bole sis . ikot keselesaan sis asal kn kita asing kn brg mommy n bby supye mse brsalin nt mudh suami nk tolg bg kn ap2 brg klau misi mtk .

Bawa 1 bag je kalo bagasi ada 2 partition. Tp saya bawa dua bag la.. Xnak campur adukkan..

Lebih baik asing supaya kt hospital tk kelang kabut nk mencari brg baby..

Sy bawa 1 beg. Tp dlm beg tu asing2 brg baby n mama

1 je beg. Tapi asingkan barang bby n barang kita.

Saya smpi 3 beg sbb space kcik 😂😂😂

Saya bawa 1 beg je..