zincofer tak boleh telan

salam semua , nk share sy tak boleh mkn zincofer, lepas telan xlama lepas tu jd loya n muntah2, bau nya agk hanyir.. kdg2 skip sbb sembelit pn btmbh teruk smpai luka.. bila xmkn xde pn mual n muntah tp klu xmkn xleh jgk kn.. ade x ubat lain slain zincofer yg boleh sy ambil. yg xhanyir 🥲

36 Balas

sy tleh telan zincofer .. hb sy mmg drop selepas makan zincofer . sy mkn 6 hri je bole bertahan sbb mmg akn rasa mual dan tiap hri nk pitam sbb mkn zincofer . sy trus tukar ke iberet . masa cekup .. kene bebel jgk sbb hb drop tp bila sy cite apa yg jadi lepas mkn zincofer . nurse kata tkpe teruskan iberet . alhamdulillah hritu cek hb 9.3 ke 10.9 . so far makan iberet , takde masalah sembelit dan tkde rasa mual or nk pitam . biasa sy ambik sblm tidur pastikan 2jam slpas makan mlm . sy mkn iberet dgn air sunquick ksg . awak bole try mkn zincofer bersma air limau kasturi atau sunquick ksg sblm tido . banyakkn mkn buah dan syur . sy hri hri kne mkn buah . tu pun doc pakar yg suruh . mgkin sbb mkn buah sy tak smbelit .

1y ago

tq awk atas nasihat nya ❤️ sy akan cuba..