zincofer

Salam ibu2..sya g beli ubat tmbh darah dan lain2 dkt farmasi..nma zincofer..tp leps mkn ubat tu sya sakit kpla sgt2..angin jee..sya xmkn ubt kk yg iron tablet yg wrna coklet sbb x lalu nk telan..ada x ibu2 mcm sya..sya rsa ubat tu x sesuai la dgn sya

27 Balas

Pd awalnya sy disarankan ambil obimin or blackmore for pregnancy..sekali tgk 2 brand ni adalah softgel..mmg xlalu nk telan..then sy try appeton natal care..tablet..sng nk consume..hb pun ok..xbiasa trun rendah dr 12.5g/dL..consume smpi besalin..yg pnting kena try n klu xserasi jgn risau..byk pilihan kt Malaysia ni..hehe

Dr private sy ajar. Kalau nak ubat tu berkesan dgn kita. Tindk balas gn bdn ok. Bgun lps tidur pagi2 tu makan time prut ksong bersama jus. Kalau sy mkn gn jus peel fresh orange yg no aded sugar tu.. Lpstu mandi n bru breakfast

memang susah nak lalu sebab bila dah dalam mulut time nak telan tu terRasaa besi berkarat, tapi sabar je lah kuatkan semangat. paling bagus minum sebelum tidur, jangan ambik waktu pagi atau tengaharii kompom Rasa pening, loya tu ada...

Dah consume iberet, maltofer n ubat kk still hb low. Dlm 10. Something cmtu. Sekali ambil zincofer dua jam selepas makan sblom tidur trus naik hb 12 ke atas. Skrg dh 35 weeks baru hb cntik. Dr awal preg hb low.

Kena ambil sis, kalau tak nanti ada masalah HB low. Kesian kat baby bila HB Low. Kita pun naya nanti. Hari hari kena check tekanan darah kat KK . Try je ambil 2jam sebelum makan malam lepastu terus tidur

Saya tambah darah dengan minum jus epal jea sis sebab makan semua ubat tambah darah xmasuk mesti pening pale muntah2 lepas saya minum jus epal elok2 hb low terus jadi normal xdea masalah hb low hehe

Saya pun kk bagi zincofer. Saya makan sebelum tido. Doktor sarankan makan dengan jus. Sebab bau dia memang kuat. Setengah org tak tahan.

Iberet bolh try..bolh mntk kt kk tukr ubt mse check up..tp sy xbolh telan..msuk 4bln sy de appoiment dgn swsta dy bg similac

sis tk boleh telan zincofer tu..so,other alternative sis beli moltofer kt farmasi..dia perisa coklat..ok je ngn sis..😊

Sy pening kepala kalau makan pagi..so nurse sy bgtau kalau pening boleh makan sebelum tido...terus tido...🙂