Muntah slps telan zincofer

Salam mommies... Brpa kali dh muntah lepas stgh jam telan zincofer... Bila muntah mmg wrna merah sbb kapsul tu kn merah... So, saya kena telan balik ke zincofer? Risau plak bdn x smpat nk serap zincofer sblm muntah...

7 Balas

tak perlu telan semula sis...sebaliknya cuba sis tukar waktu makan..macam saya mula² makan sebelum sarapan memang akan muntah..so saya tukar makan sebelum tidur..so far alhamdulilah serasi...makan dengan minum air limau kasturi in shaa Allah hb naik...😊

Sy pown mcm to sis xbole telan .. last2 sy gtw doc . Doc tuka vit 4 jnis. Cba telan walay bau dy x ok .. bole la msok x muntah daa . Cma bau x senang . Nty nx bely maltofer plk cba .

Mcm sy pn sme.. tp mse checkup sy bgtau nurse... nurse ckp tue mknenye xserasi.. xtahan trok munth.. nnti nurse akn stop kn la zincofer tue

makan waktu malam sebelum tidur. kalau saya dulu awal2 je muntah sebab tak biasa. bila dah 3 4 hari baru okay

nanti bagitahu doc yang awal tkbole telan ubat tu nanti dia akan tukar kepada ubat yg lain .

Klu buat pelbagai cara pun xboleh, sis minta nurse tukar ubat sis

Up