zincofer tak boleh telan

salam semua , nk share sy tak boleh mkn zincofer, lepas telan xlama lepas tu jd loya n muntah2, bau nya agk hanyir.. kdg2 skip sbb sembelit pn btmbh teruk smpai luka.. bila xmkn xde pn mual n muntah tp klu xmkn xleh jgk kn.. ade x ubat lain slain zincofer yg boleh sy ambil. yg xhanyir 🥲

36 Balas

sy mula2 dpt ubat tu muntah jugak.. pastu sy try telan dengan air sunquick tanpa gula.. ambil sebelum tidur.. dah telan ubat tu, jangan lasak2 or aktif buat kerja.. duk sat then terus tidur.. cuba la kot menjadi.. sembelit tu kena bykkan minum air masak. misi pun bgtw sy zincofer kena minum air masak byk kalau x senang dpt sembelit

1y ago

tq awk.. sy akn cuba ..