Berita gembira bertukar duka

Salam hi semua, baru minggu lepas saya tanya di sini tentang UPT saya yg samar, alhamdulillah ramai ibu ibu cakap saya positive dan mmg betul saya dah 5w. Cumanya smlm tiba tiba saya ada sakit perut yg amat sangat ada spotting brownish pd panty dan terus ke klinik swasta berdekatan, doc scan takda kantung langsung & upt saya -ve, sblum ni saya buat upt guna 2 dip n tell & 2 clear blue mmg +ve. Doc suspect saya dah miscarriage. And harini saya bleeding teruk sampai ada keluar lendiran ketulan kecil.. saya redha, tp saya suka kt sini byk perkongsian dari mommies2 semua tq ya!

12 Balas

Hi sis, saya pernah baca artikel, situasi sis ni dinamakan chemical pregnancy. Chemical pregnancy akan menunjukkan double line, cuma bila scan kantung tiada. Chemical pregnancy mmg akan jatuh sendiri (gugur) pada awal usia kehamilan. Sebab tu kalau upt positive lepas missed period, kita scan 1 week slpas tu untuk pastikan ada kantung/janin dalam rahim. Saya doakan sis ada rezeki lepas ni.

1y ago

Sy tak pernah tahu pasal chemical pregnancy sampai la masuk apps ni, banyak info dan sharing ibu ibu, tq! Semoga ada rezeki saya selepas ni amin 🥰

sy pena alami nya late period dlm 11 ari.. ari2 cek upt dip n tell dan CB.. smpi ari ke 11 memg da +ve.. tp xlama laa 3ari kemudian bleeding yg teruk.. p emergency doc ckp sy xpregnent siap bg ubat lawas kencing bagai.. huhu.. apa2 pun sis jgn down yaa.. yakin dgn rezeki Allah..

1y ago

Baikk, kes kita lebih kurang ya sis..Amin amin semoga yg baik berbalik pada sis

Saya pun pernah alami macam ni. My most memorable first pregnancy. Seronok nampak 2 line walaupun samar-samar. Tapi seminggu kemudian saya keguguran lepas bleeding selama seminggu.

1y ago

Itulah pengalaman berharga, happy husband tapi utk 4 minggu sahaja, inshaAllah ada rezeki lain lepas ni amin! Semoga yang baik baik utk sis juga

insya allah puan...tiba masa nya nnt. jgn putus asa..perbnykan selawat,bersedekah...insya allah Allah dh tetapkan semua...🙂

1y ago

terima kasih sis. Amin amin semoga yg baik berbalik pada sis

xpe sis.. insyaaAllah lps nie ade lg rezeki nye.. jge diri & jge mkn for both hsband n wife sblum cuba lg ye..

1y ago

terima kasih info sis. Amin amin semoga yg baik berbalik pada sis

Tak pe sis. Insyallah lepas ni ada rezeki sis lg. Jaga diri and jaga mkn sis. Jgn lupa ambil folic acid ye

1y ago

terima kasih sis. Amin amin semoga yg baik berbalik pada sis

mashaallah kuat nyer sis semoga allah berikan rezeki lain buat sis kuat ngn ujian yer ..jaga kesihatan

1y ago

Alhamdulillah terima kasih sis, amin amin semoga yg baik berbalik pada sis yaa

in shaa Allah nnti Allah akn gntikn yg trbaik...jgn putus asa k..fightimm🔥✊🏻jg dri baik2..

1y ago

Baikk sis tqsm, aminn

Saya pernah mcm awak jun 2022, feb 2023 alhamdulillah allah bg rzeki lagi, skrg dh 6 bulan

1y ago

Alhamdulillah untuk awak, tahniahh, baikk inshaAllah rezeki saya nanti amin amin

insyallah, nnti ada rezeki sis ya. jgn kesihatan...

1y ago

terima kasih info sis. Amin amin semoga yg baik berbalik pada sis