Anak hitam

Salam.. saya nak luahkan perasaan la.. saya ni orgnya putih la.. sll org kata gebu mcmtu.. husband mmg agak gelap juga.. so msa lahir anak saya putih.. lps kuning duk bwh lampu jadi gelap.. smpai da 6bulan ni.. smua org yg tgk anak saya akan mengata 'eh kenapa anak kau hitam?' almost everyone.. saya sedih sgtt.... Nak tny ad ke mommy2 yg alami mcm situasi sy? Boleh bg smngat & pencerahan tak.. adakah anak sy mmg akan gelap?

58 Balas

kenapa dgn kulit gelap? husband awk kulit gelap pun awk pilih dia jgak. so terima la gelap ke cerah, nak ikut mulut org smpai kiamat la awk tak bahagia.. mulut masyarakat melayu ni memang kurang diajar, ngutuk org tak ingat Tuhan. dr kecik sampai tua ganyok asyik kutuk org kulit gelap mcm hina sgt, mcm ahli neraka dibuatnya. org yg tak faham makna cantik ni, memang akan anggap putih tu cantik. ye lah dah ponder2 produk ajaib pun asyik racun pemikiran org melayu yg gelap tu buruk, putih tu cantik. sampai ke sudah itula yg ada dlm pemikiran kita. maap la bkn nak kecam ke apa, cuma geram bila kecik2 dah jadi mangsa body shaming.patut malu dgn Allah, dia dah cipta zuriat utk kita tapi kita pulak boleh terpengaruh dgn org sekeliling.kecik2 dah diukir dlm kepala yg hitam tu buruk,putih tu cantik. 🤦🤦🤦🤦🤦🤦 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥