Anak hitam

Salam.. saya nak luahkan perasaan la.. saya ni orgnya putih la.. sll org kata gebu mcmtu.. husband mmg agak gelap juga.. so msa lahir anak saya putih.. lps kuning duk bwh lampu jadi gelap.. smpai da 6bulan ni.. smua org yg tgk anak saya akan mengata 'eh kenapa anak kau hitam?' almost everyone.. saya sedih sgtt.... Nak tny ad ke mommy2 yg alami mcm situasi sy? Boleh bg smngat & pencerahan tak.. adakah anak sy mmg akan gelap?

58 Balas

Byk betul luahan tentang warna kulit anak malam ni..puan jgn peduli lah..mulut orang mmg kite susah nak tutup.. setiap kali dgr ckp org, puan senyum & sebut je alhamdulillah yg penting sihat. Tak payah ambik hati sbb nnt diri sendiri yg stress.. anak2 sy pun berbeza warna kulit..abang melepak sampai org ckp dia anak cina..adik pulak gelap..dah lar perempuan 😂 tp kisah ape sy bila org ckp ttg anak2 sy..tp jgn guriskan hati anak2 sy cukup lah. Biarkan je puan mereka2 tu.. kalau yg mengata tu ada anak berbeza warna kulit..puan bandingkan aje supaya dia rasa ape puan rasa kalau nak lawan balik lah. Tp kalau yg mengata tu xde anak atau belum khwin..puan ckp je dah ada anak nnt tau lah atau ckp dkt depa jgn ckp org nnt kena kifarah..😂 tp kalau anak dia putih semua, puan ckp lah ala takpe yg penting sihat sambil senyum atau bgtau kelebihan yg ada pada anak puan mcm gemok ke comel ke dah pandai itu ini ke..sy buat mcm tu je pada yg mulut kepoci ni..supaya sy x stress 😂 tp kalau jenis puan x melawan, just ucap alhamdulillah semua atas izin allah. Allah yg ciptakan semua mahklukNya. Confirm senyap 😆

4y ago

Org yg xde common sense mmg mcm tu..blm kena dkt dia lg kan blh lar ckp mcm2..dah sis jgn stress2 tau..sy slalu terapkan dlm hati & fikiran yg anak aku hitam/gelap tp cantik..manis..berlesung pipit dagu berlekuk..aku pun x cantik mcm ni..dah besar mesti lawa ni..hari2 sy buat smpai skrg & bile org tegur benda tu dah jadi lali & x sakit hati..