Berat badan

Salam, saya dah 9 minggu 6 hari.. nak tanya, normal ke berat badan turun 4 kilo dari 47 ke 43.. sebab sebelum puasa berat saya 47.. tapi bila dah masuk puasa ni tiba2 berat turun mendadak macam tu.. ok ke tu? Risau la.. ke turun mmg sebab puasa kita kurang makan ye? 😅

14 Balas

sy pun berat turun masa trimester 1 , nurse bebel je ..masuk trimester 2 bru rasa nk mkn je.. spnjg hri lapar.. doc suruh sy naikkn berat 1kg dlm masa 2mggu . stu lg sy mmg cekup 2mggu skli sbb hb low . so 2 mggu skli kne timbangla . kalau turun dgr la dia bebel lg .

sy dah trim 2 pun berat drop je lagi. wktu buka buku 48. ni dah nak masuk 5 bulan tak jumpa jumpa lagi berat 48 tu . sy tak de lah puasa full pun. sehari puasa sehari tak puasa. makan pun okay je. tapi tak naik gak berat. huhu

1st trimester sy pn berat turun sb xde selera makan.. dh masuk 2nd trimester dh start bselera n berat naik.. cume kne control berat sb spnjg pregnancy ade range brape je berat yg kte blh naik dr start pregnant smpai bersalin

Awal2 pregnant normal je berat turun. saye masuk 19minggu bru start naik berat bdan sbb bru habis fasa alahan.. Bila habis alahan ni kerap pulak rasa lapar😂😅 Berat pun sentiasa naik

awal2 tremister normal kalau berat badan turun ataupon maintain. sbb alahan semua tu. nanti hujung2 berat boleh naik mendadak. hee. tapi ada je yg maintain berat badan

asalkn awk mkn vitamin yg doc bagi..and kesihatan semua oke.. Alhamdulillah x de pape...lg bagus klw berat awk naik sikit sbb baby makin besar kan...

awal trimester normal.. sebb buat muntah nga slera kurang... tapi sy nie duk tnggu nak beranak.. berat jdi trun... sebb xad slera and xpuasa...

normal la tu..sya awl2 pregnant trun jugk sbb alahan..hilg je alahan berat naik mendadak..sbb semua bnda nk makan..xkira pg ke malam🤣

I lost 7kg 1st trimester. Lost of appetite. it's normal as per my consultant. Start to put on weight from 2nd trimester onwards.

msa trimester 1 saya hilang 14kg dalam masa 2 minggu. skskskskskksksks x pepasal kne msuk wad sbb berat drop bnyak