8kali admit ward

Salam sapa ada pengalaman mcm sy dh 8x admit ward sbb muntah teruk....skrg dh 18week tp still teruk..mkn apa pn xbleh smua keluar balik...buah bleh mkn tembikai,rock melon n betik ja....try mnum air suam ok skit...muntah smpai kuar darah...hospital dh jd rumah ke dua sy..nurse pn dh mnympah dh tgk muka

5 Balas

Ohh mcm baby 1st saya muntah smpai berdarah. Tapi sbb follow up dengan swasta. Die bagi option nk warded ke x. Saya cakap xnak. Time tu mmg x boleh telan ape ape pon tapi makan tembikai ok. Tu jela. Then carbo saya makan roti nk bagi tenaga sbb nasi totaly out. But still muntah. Yg penting saya makan je. Sbb muntah lapa muntah lapa. Camno ? Cume saya ingat saya sentiasa ade chocolate bar dalam peti. Utk hilangkan rasa tekak yg x selesa tu mkn chocolate jela. And best part alahan tu sampai bersalin ye. 😅 sampai muntah pon dah lali.

sy hampir2 kena masuk sebab teruk alahan hingga hampir 4 bulan lebih hamil.. tp 'lawan' juga rasa, telan juga apa yg boleh. makan/minum lebih kerap sbb kuantiti masuk sikit ja boleh. byk yg keluar balik. berat badan drop. bertabah 'lawan' rasa loya & lemah badan walupun kena makan minum sambil baring 😨.. sebab sejenis dari dulu tak suka duk kat spital/wad 😅. alhamdulillah jadi memori sampai harini. tengah berpantang, terkenang balik pahit manis mase hamil.

Siannye sis.. Sy skali je.. Mse 11weeks.. Skrg 26weeks rsa phit2 mlut je.. Slera dh ada.. Sbar ye sis, dugaan mngndung.. Jgn skip vitamin tw.. Nnti hb low.. Smoga sis dberi kkuatan..

kite same sis. tp, sy dh 2x lari dr kne admit sbb xtahan lame sngt menunggu. muntah ² teruk alahan mmg teruk Allah je tau. sabar ye sis

mg dpmudahkan segalanya..aamiin..