Takde selera makan

Sy dh 13w + dri 4w hritu lg sy mmg xlalu nk makan dan mmg xbleh nk makan nasi lasung.. n skrg ni dh boleh mkn nasi tp still skit n xlalu . Ada kala sy mkn lmbt skit terpksa jga mkn sbb sakit perut tp xlalu n then sy muntah dan terus keluar semua yg sy makan. Sy xde tenaga sbb xlalu nk makan. Ada ke any suggestion vit yg perlu sy mkn?

2 Balas

sy mkn roti kalau tak lalu nasi. kerap kunyah2 buah ataupun kurma. buah kalau tak lalu try minum milkshake 🤣 sy bnyk try and error sis. sbb nak taknak kena makan sbb kita bukan sorang ada penghuni kecil yg tgh tunggu kita suap dia 🤣🤣🤣

Boleh cuba selain nasi. Pasta, spaghetti, mee, bihun, kueyteow, roti, kentang ni semua cth pengganti nasi. Vit @ supplement tambahan boleh minta advice doc dahulu.