Alahan muntah muntah

Macam mana nk hilang kn muntah ni dh masuk 3 bulan ...makan je apa2 lepas tu keluar blik...stress jugak rasa😭masa kandungan dlm 9minggu lagi teruk muntah smpai muntah darah kena admit wad 4 hari ...tknk kena admit lagi sakit kena cucuk hari2 kat wad😭berat badan pun dh bnyak turun...ada petua tk tknk bagi muntah lepas mkn...

1 Balas

klau saya..saya suka makan masam2 bagi loya kat tekak tu hilang...sbb masa 8 weeks sampai 17 weeks haritu, teruk juga saya muntah..alahan x boleh itu ini..makan pelik2 semua sya x boleh...saya terus cari ikhtiar makan masam2..alhamdulillah okay dah...cuma kalau x makan masam..sya akan buat air lemon atau air limau nipis..jadikan air lepastu minum..inshaallah okay nanti