Bleeding awal kehamilan

Salam pnh x mommy2 alami pdarahan teruk di awl kehamilan tp dlm masa beberapa jam je.lps tu hnye kluar coklat2 jer.bila scan janin sihat2 jer.

11 Balas

Sy pernah bleeding masa 7w. Awal awal mmg keluar fresh blood, lepas tu hari hari seterusnya keluar coklat coklat. Hari ke 4 mcm tu baru betul kering bersih. Scan masa tu dr nampak kantung je tak nampak heartbeat. Tapi sy sabar je tunggu sampai 12w pergi scan semula then baru nampak baby dgn heartbeat. Alhamdulillah skrg dh 27w hehe. Insyaa Allah kandungan awak sihat je tu. Awal awal kehamilan ni dia baru nk menempel, dinding rahim kita pula menebal. Kdg kdg mungkin ada part yg terhakis so turun jd darah huhu

10mo ago

Masa 1st day tu boleh dikatakan teruk jugak sis. Sy kena pakai pad. And perut mmg rasa cramp cramp. Masa tu mmg fikir bukan bukan je huhu. Awak bykkan bedrest ye awl awl ni. Jgn byk bgerak . Biar je kalau org nk ckp awk mls ke lembik ke. Yg penting baby & awak sihat selamat

sy pernah , awal kehamilan memula keluar spotting sy diam je , makin lama dia keluar berpanjangan lepastu bagitahu doc dia bagi ubat kuat rahim , daa ok . ttbe satu haritu keluar darah satu pantiliner sy terus pergi hospital kene admit ward , doc cakap sy threatened misscariage tapi alhamdulilah sekarang daa nak masuk 33weeks . doakan sy selamat bersalin nnt 🤲🏻

pnh bleeding mse 16 minggu. kejap coklat kejap merah drhnya.. rasa kecemasan da jd rmh no 2.. satu hari dr suruh refer dr pakar .. dia scan tgk mcm ada polip kt dinding rahim.. seluk aritu jugk dr buang polip.. alhamdulillah lepastu da xde bleeding. skrg da 36w.. tggu mse nk bersalin je. cuma nk pesan klu ada keluar coklat walau sikit jgn tgguh g hospital. kne pg cpt

10mo ago

sakit x sis buang polip

pernah sebelum ni, masa awal kandungan 6weeks (tahun lepas pregnant).. tp bila scan heartbeat baby x nmpak lg..then doktor bg ubat kuatkan rahim. spjg minggu tu, kuar darah coklat sikit2. last2 sy keguguran bila da masuk 7 weeks 🥲 mummy, minta doa yg baik2. semoga mummy & baby, sihat & kuat. jgn buat kerja berat2 taw.

saya pernah sis.. 6week bleeding teruk.. seminggu jugak.. dh jumpk doc n mkn ubt doc bg.. smpi sy dpt mc utk bedrest bru ok.. bila msuk kerja balik bleeding lg smpi kdngan 3bulan.. dgn alah teruk lg.. last choice st bhenti kerja bru ok.. takut jgk sbb kndngan prtma sy kgguran 12week..

10mo ago

ggur 12w tu bleeding mcm mne sis

bleeding yg sedikit brownish mcmtu sehari dua normal itu namanya spotting. bleeding sbb janin sedang menempel pada rahim. tak normal bila discharge warna merah atau byk atau berpanjangan.

Saya pernah spotting masa 7 minggu, pergi klinik scan ok then doc bagi duphaston. Saya makan sampai 12 minggu. Alhamdulillah sekarang dh 23 minggu. Semoga yg baik baik utk awak.

Saya spotting keluar warna pink dua tiga dot dari 5 minggu sampai 7 minggu tp tkde cramp. Esoknya pergi scan alhamdulillah baby sihat dan nmpak degup jantung.

Saya spotting dari 4weeks sampai 9 weeks. Ni baru mula stop, Alhamdulillah rehat banyak. Banyak kan baring je. Dh nampak heartbeat baby. 12w nnti nk scan

maaf. tak pernah alami