Bleeding awal kehamilan

Salam pnh x mommy2 alami pdarahan teruk di awl kehamilan tp dlm masa beberapa jam je.lps tu hnye kluar coklat2 jer.bila scan janin sihat2 jer.

11 Balas

Sy pernah bleeding masa 7w. Awal awal mmg keluar fresh blood, lepas tu hari hari seterusnya keluar coklat coklat. Hari ke 4 mcm tu baru betul kering bersih. Scan masa tu dr nampak kantung je tak nampak heartbeat. Tapi sy sabar je tunggu sampai 12w pergi scan semula then baru nampak baby dgn heartbeat. Alhamdulillah skrg dh 27w hehe. Insyaa Allah kandungan awak sihat je tu. Awal awal kehamilan ni dia baru nk menempel, dinding rahim kita pula menebal. Kdg kdg mungkin ada part yg terhakis so turun jd darah huhu

11mo ago

Masa 1st day tu boleh dikatakan teruk jugak sis. Sy kena pakai pad. And perut mmg rasa cramp cramp. Masa tu mmg fikir bukan bukan je huhu. Awak bykkan bedrest ye awl awl ni. Jgn byk bgerak . Biar je kalau org nk ckp awk mls ke lembik ke. Yg penting baby & awak sihat selamat