susu

Salam nk tnye sikit..klw bersalin czer blh minum air yg ada susu pekat manis x mse dlm pantang?sbb mak tak bg minum tp tekak nk sgt minum

7 Balas

sy xminum tpi sy buat cicah biskut je tpi ok je xd msala pon . sbb dlm pntg ni xbole ke dapo sgt . kdg da trase lapa sbb netek kn ank . tu je la penmbh mknn klau perot lapa . just jgn la asik tu je n amal kn slalu . nk letk pn jgn bnyk2 . dlm 1 2sudu xpela . batter lg air masak bnyk minum dn mkn mknn yg d rebus atau sup2 . sbb kdg dlm pntg ni bole trkena sembelit .

Kalau sy. Sy minum ritu msa brpntang. Sbb saya xda alahan bab2 minuman ni. Klau ad alahan jgn minum. Tu ja.. sbb buat horlick guna pekat mnis skit+ full cream dutch lady skit.. utk meriahkan ssu.. Alhamdulillah xsakit perut. Klau tkut skit prut..mnum skit dlu. Lpas 2jam klau ok, oklah. 😊

Saya dulu minum gak tapi sekali Dua je.xde org larang minum tpi say sndiri nak mnum utk lepas tekak je.

Boleh je xd masalah. Xd sbb pn xblh. Cuma jgn la amalkan selalu. Kandungan gula tgi

Sy minum je.. bancuh milo or horlick mmg sy buh susu pekat.. xde larangan pn..

Saya minum jer. Tp xde la selalu.

Tak boleh sis