Sabun

~ As salam. Nama ape sabun pencuci baju baby tu ? Org kate baju baby dok buleh gune sabun baju org dewasa.

18 Balas

Saya pakai sabun Abd Pureen. Seeloknya permulaan pakai sabun khas tuk baby. Kalau baby kulit x sensitif boleh tukar sabun biasa. Anak saya no.2 ada g6pd MMG x boleh guna sabun biasa kena guna sabun tuk baby. Kalau guna sabun biasa badan abis naik ruam.

di pasaran byk jenama sis. nanti cuba cari di bahagian jual pakaian bayi. sabun2 pencuci baju pun ada. jenama pureen paling wangi. sekarang sy guna tollyjoy. anakku pun ada.

Wslam. Byk je produk kt pasaran. Sy beli cap fiffy murah. Boleh search baby detergent kt online. Tp lama2 hentam je sabun biasa. Mula2 je skema 😝

Mcm2 ada sis... Brand tollyjoy, anakku, pureen dan lain2 pun ada... Kalau sis Google mst mcm2 keluar nanti..

Yeke xbleh gne sabun dewasa,, Baju Anak² sy smua guna sabun serbuk yg sedia ada dlm bilik air😅😅.

5y ago

Yup..nurse pun penah pesan pd sy.tolong la ibu2,peka sikit dlm hal ni.jgn ikot suka je..kulit bby sgt2 la sensetive.

Sy pkai brand tesco fred & flo. Murah n wangi baju baby pun lembut je bila dah basuh

Sy guna Breeze Gentle on Skin. Utk baby boleh,utk dewasa boleh.

Sy pakai anakku. Sedap bau dia. Lbut je. Pakai softlan pn blh sis.

Tgk dekat goggle sis nnti banyak gambar dia tunjuk

Sy beli brand pureen ABD kt shopee.