Sabun basuh baju baby

Salam dn selamat pagi ibu ibu. Nak tanya perlu ke kita beli sabun basuh baju khas untuk basuh baju baby? Atau boleh guna sabun basuh baju biasa untuk basuh baju baby?#pleasehelp

4 Balas

kalau saya, saya guna sabun basuh baju khas untuk baby. risau sabun biasa kita guna tu tak sesuai untuk kulit baby. saya guna pureen abd tu. beli yang size besar RM30+ tahan nak dekat setahun. saya guna satu penutup penuh je untuk sekali basuh. basuh baju baby pulak dalam 1-2 kali seminggu

2mo ago

sama² 😊 sy pakai ini juga.. anak sy ada ezema sesuai sgt dgn sabun ni..

beli sabun khas bby. sabun biasa tu tajam utk kulit bby. sye beli kt tesco je. brand cute n care . rm8 je botol besar. tahan 3bulan.

utk baby pakai sabun basuh baju khas utk baby..search shopee boleh, beli kat luar pun boleh😊

better beli khas utk baby.. kulit baby ni sgt² nipis dan lebih sensitif ..