Sabun baju baby

Salam mommies, nak tnya baju bby bolh basuh dengan sabun baju kita x. Atau bolh cadangkan x sabun baju bby yang ok. #firstbaby #firstmom #seriusnanya

8 Balas

sya beli brand ni dri shopee , Bzu Bzu nama brandnya. brand ni mmg jual barangan utk babies & toddlers. 1litre harga x smpi rm10 sbb ada voucher dr kedai ni. best guna sbb mmg berkesan membersih kotoran d baju baby. wangi pun wangi, lembut mcm softlan. skg tgh ada sale d shopee, sale payday.. p laa usharr 🤭 https://shopee.com.my/product/304577064/4294483048?smtt=0.409271788-1653446059.9

sy guna ni, kdg guna sabun mandi, kalau softener guna downy baby. kalau guna sabun baju biasa kita guna baby cepat naik ruam. yg penting khas utk baby apa² ja brand nya asalkan xwangi sgt, sebab deria bau baby kan masih kuat

Ada jenama TOP sesuai untuk bayi. baru beli. bolehlah guna untuk dewasa dan anak. sblm bersalin ada juga beli sabun baju baby, kami beli yg ada sale brand baby hippo. 😁

2y ago

wah nak try jgklaa beli nnt , wangi x sis top ni?

Sabun basuh baju kita tak sesuai sis. Sebab kulit baby masih sensitif. Boleh guna sabun baju baby jenama Anakku. Kat shopee ada jual sis. Murah je dlm 2L 1 botol RM21.50 mcm tu

better guna sabun khas baby. kite xtau kot baby ada eczema ke. family saya xpernah ada sejarah eczema tp tibe2 anak kene. berair2 kulit dia kesian. tp saya mmg guna sabun baju baby

2y ago

setuju.

Depends pada kulit bayi. Ada ibu2 kata kulit babynya merah2 jika tak guna sabun khas baby. Tapi anak2 saya, semua masih ok dan rasi.

pakai sabun basuh bb or gune soflan or jenama comfort y warne putih gambar bb tu

Sy pkai softlan shj. Ada budget beli sabun baju bby pn boleh.