HB down

Salam n hi mummy smua , nak tanya ada petua x nak naik HB smula , huhuhu td pergi checkup n HB drop truk dr bulan lpas. Dr12.6 turun 10.9..

24 Balas

Nak naik kan hb mkn aty ayam goreng tu tp jgn terlalu byk .. Mkn buah jambu batu.. Sy ada minum suplement keluaran wawabeauty milk booster cmpuran habatulsauda susu kmbing n kurma.. Tu bgus tuk ibu yg hb low.. Cube trai harga nya 39inggit sekotak.. Kita minum dri 11.5 sampai naik 12.2

Mak sy punya tip. Pagi2 makan carrot mentah..ko kunyah la. Buat hari-hari. 1/4 batang carrot tu cukup dah. Hb sy maintain ok setakat ni.

Saya mcm2 petua dah cuba. Mmg tak naik dah. Drop tang 10 tu je. Skrg redha kene cucuk kat punggung. Haha

Dlu hb sy 14,pastu drop 8.9,then nurse suggest iberet bli kat farmasi,alhamdulillah skang dh naik 10.1

Saya mkn pati jus delima..drop 11.1 naik 12.3..alhamdulillah. Awak cuba la. Sy suka jgk jambu batu

Hai sis trai amal minyak klpa dra insyaallah hb naik pastu sng nk mlhrkn tk koyak waktu mlhrkn

Jambu Batu sngt berkesan utk Naik hb bg sy, bji dye jgn mkn yer.

mcm sy up dose hemanitic je.dr 1 bj ke 2 bj shari.sbb dh mkn mcm2 x naik jgk sblm ni.

Sama Saya pn sis .. dlm minggu ni usaha naikkan hb , hari² mkn sayur bayam

Try mkn kekacang, sy pun dlu slalu HB low tp bila mkn kacang HB xlow da..