Hi,Mcm mana nk naikkan HB ye..sya 16weeks preggy tp hb low plk..dri 11.5 drop g 10.9..ada apa petua x?

13 Balas

saya amalkan dari mula mengandung smpai sekarang jambu batu.. buah oren.. Alhamdulillah hb sy 9.80 skrg 12.9.. setiap hari sy mkn, doakan dipermudahkan persalinan sy.. 32 week.

3y ago

Yeke mom,hrp la cpt naik hb sya ne mom..nnti amalakan mkn buah2 yg mom sebut tu..tq share

jgn skip ubat n makan dgn betul. stop caffeine. makan makanan yg bnyk naikkan hb mcm bayam, jmbu batu, delima , daging.

3y ago

Tq advice..🙏 mmg xpnh skip lagi mom.. tp sya usahakan mkn sayuran hijau ne sbb msh xlalu lagi dek tekak buat msa skng ne

Sy amalkan minum susu kambing najeehah,mmang bgus untuk hb yg rendah,sis blh try ya

3y ago

Tq petuanya..agk2 kalau minum susu ji goat tu ok x?

Banyakkan makan sayur bayam merah tu and obimin/zincofer jangan tinggal

3y ago

Nak senang try beli jus mamariam. saya hb dah tinggi pun minum tu tambah lagi tinggi

sis boleh rujuk dalam buku pink. ada bahagian belakang.

boleh try makan bayam jambu batu dgn kurma cina

3y ago

Ouh ok..tq share🙏

minum peel fresh pink guava & makan jambu batu

3y ago

Tq share🙏 blk nnti cari trs jus guava ne😍

rajin2 mkn ayam,daging ngn sayur

Ambil asid folic dan minum susu

3y ago

Tq share petuanya🙏

minum peel fresh