Hb low, 1st baby

Hi mmy, sy nak tanya sebelum ni hb sy low 10.2. Kemudian sy makan maltofer dan hb naik ke 13.2.. Tetiba tak sampai 4 hari checkup hb drop 9.5.. N terus pergi hosp.. Ada siapa2 yg pernah alami ?Rasa melayang sampai tak boleh bangun ..

5 Balas

Tak pernah. Tanya nurse. Minta pamplet berkaitan. Nanti nurse bagi pamplet anemia. Dlm pamplet tu ada bgtau mknn & minuman yg naikkan & turunkan hb. Ambil vitamin c 1000mg setiap hari tak? Vitamin c 1000mg pun nurse saya cdgkn.

jom cuba Minum OMBA 🤗 sy amalkan minum HB maintain 11ke atas 🤗 Alhamdullillah n bertenaga sepanjang hamil.boleh pm sy www.wasap.my/60129876070/nufiya

Hb saya pon low makan ubat iberet kejap naik kejap drop lepastu stop saya try minum pati delima ja hb naik 11 betul betul atas pagar nurse ckp .

ad ambik mnuman bercaffein byk sgt x? coklat, kek manis2 pun xleh mkan byk sgt taw.. klau nk mnum milo ke teh ke limit shari segelas je

Kerapkan mkn jambu batu mami