badan panas

Salam momy. Sy dh msk 3 bulan, normal ka badan kita suhu panas. Sy dh ke klnik sblm ni dan doc bg paracetamol dan ubat selesema yg sy blh ambik dosage yg sesuai untk ibu mengandung. Tp blh dikatakan tiap hari badan sy panas.. Mcm nk demam pun ada jugak.

6 Balas

Ada cek suhu tak? Klu lebih 38°c tu demam la.sy anak 1st & ke3 mmg bdan panas sentiasa smpi la bersalin.mula² ngandung ank 1st ingat nk demam rupanya ngandung.slps anak lahir bdan dorg mmg panas, smpi skrg kdg confius anak demam ke x.hehe.rasanya pebawakan anak tu klu suhu bukan demam

Saya alami perkara yang sama masa 6-7 weeks. Badan panas sampai mata rasa pedih tapi tak demam, takut amek sebarang ubat saya control dengan tuam kain sejuk kat bahagian kepala atau kaki, atau pakai coolfever. Okay sikit kalau boleh jangan sampai demam.

Normal sis..smpai la dkt nk bersalin..satu lg nti rs berpeluh2 bsh satu bdn..mcm br lepas brsenam..nti tnye dkt husben rs pns x? Dia ok..tp kita yg preggy akan alaminya.smpai bersalin..njoy ur preggy 😘✌

Demam wktu mngandung bhye cube cek suhu klau atas 37° tu demam la kne mkn ubt paracetamol tu.. klau rse pnas tp cek suhu ok tu normal sbb mngandung memang suhu bdn pnas skit

Normal kot sis...mgkn pembawakan baby atau perubahan hormon semasa hamil...kalo xselesa kerapkan mandi, basahkan bdn..semoga sihat2 selalu ye sis..

saya sejak 1 bulan lagi dah alami simptom tu. sekarang dah 3 bulan, saya pun dah terbiasa dgn suhu badan yg asyik panas ni. terutama malam.