baby bump kecil

Salam mommysssss.. nak tanya ni saya 1st baby ... saya nak masuk 4 bulan.. saya risau org selalu tanya kenapa baby bump tak nampak.adakah ada masalah? and now saya ngilu dan rasa cucuk2 kat belah kiri bawah perut.

31 Balas

Lain org lain situasi. Jgn samakan perut jiran dgn perut sendiri. Ada yg 3 bln dh start nmpak, ada yg 7-8 bln baru nampak. Selagi doktor tak kata "kandungan awak bermasalah" tu kira okey dah la.. saiz perut or alahan tak sama setiap org dan bukan syarat wajib pun. Ada ke doktor kata pregnant 4 bulan perut awak wajib besar mcm ni besar mcm tu.. tak penah lagi dengar doktor cakap mcm tu 😐😐

Knp org nk sibuk besar ke kecik? Merunsingkn mereka ke?.. Abaikan je, jji ibu n bby sihat.. Sy lglah da bersalin, org siap tny, bila masa mengandung? 😂😂😂. Hakikatnya kita sdr y taw, mcm mne rasanya bawa perut, besar kecik bkn ukuran n mslh mereka..

4y ago

Mencucuk tu myb sbb bby nk membesar or ada mslh ngn kencing kotor..please refer ur doc

Lah.. Bru 4bulan sis.. Normal tu bump kecik je.. Lgpon bump ikot bdn jgk.. Sy bump 4bulan besar.. Tpi da 7bulan comel jee perut🤣 kwn saya yg 4bulan lgsg xnmpk bump.. Da 8bulan bdn, bump semua naik.. Malah lg besar drpd saya😅

Saya pun cmtu (dh 34minggu) tapi doktor kata sebab saya tinggi + kurus tu yg nampak kecik. Bila scan baby saiz normal je. Act, tk kisah pun perut kecik ke besar.. Asalkan baby membesar dengan sihat. InshaaAllah.

saya dh 8 bulan baby bump kecik 😂 org tgur keciknye perut .. xnmpak macam 8 bulan 😂 saya buat dang je dieorg nak ckp macam2 tu diaorg punya pasal. yg penting kita tahu baby kita sihat..

Sy baby bump nk masuk 8bulan bru nmpk. Tu pon kecik je. Semua pakat duk tegur keciknye perut,xnmpk perut la ape la. Takpela mane²,asal baby kat dalam tu okey je 😊

Ramai ibu yg bimbang tentang baby bump. Kenapa ya? Tidak menjadi masalah jika preggy 4bulan namun belum ketara bonjolannya asalkan baby ok & kandungan tiada masalah.

Sya pun 4 bulan. Awal2 ni stgh ibu x kan de baby bump sis. Biasa dlm 7, 8 baru nmpk. Yg penting anak dlm perut kita tu sihat. X perlu risaukan ttg pertanyaan org tu.

Sy pun 4bln...checkup nurse n doc kata bby kecil.. Sbb tu saiz prt kcl xnmpk baby bump... Risau 😭.... Tgu next week nk scan swasta tgk keadaan baby.. Kk xde scan

4y ago

Sy dah keguguran... Doakan sy ade rezeki lain ye

Saya Ni nmpk jelas bby bump 7 bulan ...jangan risau..x semestinya x nmpk tu bby bump bby kecil ke apa... InshaAllah semoga kandungan puan baik2 sahaja