4 bulan pregnant

Salam and hi semua. Saya dah masuk 4 bulan tapi kenapa baby bump masih tak nampak ye? Lepastu perut pun tak kencang lagi, masih lembut. Saya risau.

24 Balas

Normal sis.. biasanya org badan kecik 6 bulan keatas baru nampak.. badan kecik maksudnya, jenis badan kurus/slim je.. kalau org brisi nmpk cepat sikit baby bumpnya.. mcm sy, tinggi 153cm/berat 60kg kira chubby, preggy 2 months, tapi perut mcm 4-5 bulan.. sbb sy jenis badan brisi & mmg perut buncit 😅😋🤣 relax sis, jgn stress2 yee.. enjoi je, yang penting mama & baby sihat2 je.. in shaa Allah, aamiin..

Saya dulu pun Masa kandungan usia 4 bulan still xnampak baby bump Lagi and org sibuk compare kenapa perut xnampak semua. 😂 Sebbkan Saya tahu kenapa, Saya malas nak amek tahu kata2 makcik xberilmu. Tapi bila kandungan da hujung bulan 5 Dan 6 bulan baru Nampak trus. Setiap org Tak sama. Lagi2 frst pregnancy.

Ade yang memang mcm tuh sis. Yang perlu di pantau adalah ukuran dan berat bayi seiring usia kandungan. Saya menunggu hari je, tp still orang ingt baru 6 bulan. Hahaha. But most importantly, jage kesihatan ibu dan enjoy your pregnancy journey.. 😉

saya masa pregnant 8 bulan lebih baru nampak. tu pun macam buncit je . nanti sampai masa perut dah membesar, kulit area perut tu pun rase menegang & ketat je. bernafas pun mengah😅

Waalaikumussalam, normal tu puan. Saya masa mengandung anak 1st (setakat ni mmg baru seorang) , 8 bulan baru nampak baby bump. Jangan risau ye. Asalkan anak dlm kandungan sihat. #TAPsupermoms

normal sis, sy pnh jmpa yg dah 8bln pun still xnmpk perut dan sy xtahu dia preggy sb mmg kecik...lain org lain perut dan pembawakan...as long baby sihat, mummy sihat..xjd mslh pun sis

Alhamdulillah terima kasih atas semangat semua. Sekarang dah 29w, perut dah pun besar 😂 kelakar pulak sebab dah termengah2 berjalan hihi. Semoga urusan kita semua dipermudah ✨

Lama2 nnti ada nmpk sikit perut mula keras then mcm timbul sixpack kt perut. Baru lah dia timbul.. Mgkin sbb perut x tipis tulah lmbt sikit

Kalau anak first tkpyh risau. Baby pun kecik lg. Kalau 4bulan perut dh besar nnti 9bulan mcm mana lah agaknya. Huhu just enjoy the pregnancy

mula2 lembut,nnti makin lama,keras jg tu sis...bila dh start rasa perut ketat,msa tu bru nmpk perut mbesar & keras malah berat 😅