Ruam pipi merah baby 1 bulan lebih

Salam mommyss kat luar sna, mcm na anak sy baru lepas lahir, sy masih dlm pantang lg, baby mcm kena ruam susu kat pipi merah2, ada suggestion krim momy2 kat luar sana yg penah try kat baby korang? Sy ada krim bepanthen, boleh ke nak sapu kat pipi dia? Dah try sapu susu bdn mcm lmbt berkesan skit

7 Balas

Masa temujanji anak yang seterusnya inform doc atau misi yang check. Anak sy kena juga dalam pantang ruam naik di pipi then doc bagi cream . Sapu terus serasi , licin balik muka baby . Better rujuk doc sebab ruam ni berbeza pd kulit anakΒ²

Sapu lotion pureen setiap kali dh mandi sis.. Sapu seluruh muka dan badan.. Jgn pakai bedak tau. Semua anakΒ³ asuhan saya masa baby ada ruam kurap susu tu saya istiqomah sapu lotion pureen tu trus kulit dorg cantik cantik

lps menyusu kena rajin lap mulut & pipi baby guna air bersih..kalau nk sapu krim,sapu secara nipis je..kalau terus sgt,jumpa doctor

Biasanya lepas mandi sy sapu lotion J&J.. Kalau ruam, sy stop sapu lotion dan sapu dropolene. Letak sikit2 je

Sheabutter or cocoa butter.. Lebih natural..

sy tk letak krim apa2..dia akn hilang sndri

Try sudocream 😊

4y ago

saya pun pakai ni , alhamdulillah cepat hilang ruamnya