Ruam Susu di Pipi

Salam, baby saya kena ruam susu di pipi. Ada cadangan krim apa yg terbaik

6 Balas

kalau ruam sy sapu sebamed.. sehari je dah surut merah2 ruam.. cuma bekas2 dia tu few days baru hilang.. kalau ruam susu / ruam air liur, selalu bersihkan pipi dan leher dia dgn kain basah yg bersih.. lap kering2.. kalau naik sampai leher tu better pakai kan bib.. InshaAllah ok.. sy buat mcm tu kat anak sy.. Alhamdulillah xde dah ruam2..

lepas menyusu kena rajin lap dgn air bersih..krim boleh sapu nipis2 je

Sebamed lotion blh hilang kan ruam susu pd pipi Bb..

saya gunakan calamine cream

Foban - sapu nipis sahaja

Sy sapu vaselin je