Ruam pada pipi dan leher bayi

Salam, baby naik ruam merah biji2 kat pipi dan leher nak kena guna apa ya? Kesian tgk.

5 Balas

saya lap dengan air suam. insyaallah ok cepat sembuh. elakkan guna benda yg buat ruam tu naik (macam anak saya naik ruam lepas letak bedak). kalau menyusu badan, kalau susu kena kat pipi, cepat² lap dengan kain. jangan sapu dgn tangan, blh jadi ruam susu nanti

Beli botol spray, lepas tu isi dgn air masak/coway. Setiap kali bagi susu, kalo terkena pipi/dagu, cepat2 lap dgn tuala kering. Lepas tu spray air sikit kat jari kita, lap bahagian yg terkena tu. Biar kering sendiri. Kalo nak elok lg, letak bedak sejuk.

5mo ago

Bedak sejuk brand apa awk

Lap guna air suam then pkai kn cream snowy white. Mmg mjadi tp kulit akn kasar sikit. Lps hilang ruam pkai cetaphil pro ad derma. Pricey sikit tapi mmg kulit baby akn lembut blik 👍🏻

Saya pakai snow white treatment cream .

5mo ago

Tgk baby jugak sis. Kalau teruk sgt makan hari jugak. Kalau sikit2 tu 5-6jam dah hilang.

Centaphil baby cream