stroller+carseat vs stroller+carrier?

Salam and hi mommy..nk tnya, yg mana better antara beli stroller+carseat atau stroller+carrier?

24 Balas

Saya beli stroller dan car seat. Sbb pikir Kalau carrier nanti lenguh bahu. Lps tu nanti kite beli brg nak kena pgg brg. Car seat sgt penting so kena beli. Stroller bg sy ia akan memudahkan sy utk letak barang baby dekat tmpt bawah tu, lps tu baby pon blh tdo dengan selesa kita pon selesa nk bawak baby g mn mn. Kita pon x penat nak kendung baby tambah lagi kalau beli brg.

Bg sy utk newborn better ambil carrier.. Utk carseat newborn x ssuai.. Effect pada tulang bayi.. Nk beli bkn ikut pd kesenangan atau smata2 nk pakai skjp, kita abaikn keselamatan pd bayi.. Tp kita pilih sbb safety pada baby..

4y ago

Car seat skrg bole adjust bg baring utk newborn...

Beli stroller and car seat. Car seat perlu sebab ada baca news 2020 kena ada untuk setiap baby.beli car seat yang boleh pakai sampai dia besar.stroller boleh pakai sampai 4tahun

Stroller n carseat.. sy dpt hadiah drp my sil.. mmg satu set stroller n carseat.. carseat tu bleh letak dlm kete n atas stroller skali..🤗

4y ago

Brand sweet cherry ke... Sy pun ade dpt jgak... Tapi dpt stroller je... Carseat nye dh rosak

Stroller + car seat. klau pkai carrier ssah nk mkn, lau stroller lbh selesa n senang nk mkn bila kt restoran.😂

Stroller+carseat. Carseat beli yg utk newborn++ blh pakai. Carrier ni kejap je pakai, klu baby kecik takpe 🤗

Stroller n carseat lagi berbaloi..baby carrier guna kejap je masa baby.. Dh besar xmuat dh budak tu..

Basically stroller dan carrier function dia sama. So sy vote for stroller dan car seat

Stroller carseat... Beli brand sweet cherry...carseat die bleh pasang kt stroller pnye besi

4y ago

Ade certain je... Model vetro... Die jual mmg 1 set stroller ngn carseat... X de asing... Harga dlm rm500++ cam tu lah

Stroller and carseat, kalau carrier sekejap sgt pakai