stroller VS carrier

stroller @ baby carrier yg galas dkt badan tu... mana lg perlu beli? tq membantu ?

10 Balas

Kalau pendapat saya, stroller..baby carrier ni lenguh badan jg kalau lama2. Lg 1, baby carrier sesuai utk baby yg masih kecil..kalau baby makin membesar, dh xsesuai baby carrier sbb xmampu nk galas berat baby tu.. stroller boleh pakai lama sampai dia besar.. tp terpulang pd puan.. saya beli baby carrier, husband beli stroller.. tp kami banyak guna stroller dari baby carrier

Saya selesa guna baby carrier yg ssc, betul penggunaannya tak sakit badan. Lagi2 kalau keluar berdua je dgn anak. Sesuai bila pergi travel. Tapi bila anak dah masuk 3 tahun, mula guna stroller. Puan boleh cuba sewa carrier, kemudian baru buat keputusan.

5y ago

Sis boleh join fb malaysian babywearers fsot and rental. Sory xperasan sis tanya

Stroller senang. Tp anak sy taknak duduk kt stroller. Hadap depan ke. Hadap belakang ke sama je. Last sy beli carrier. 5 minit duduk dlm carrier. Dia tido. Dia mmg nak berdukung je kot. Tp lenguh sikit la :D

Sy prefer carrier.. Rasa baby sentiasa dekat dengan saya.. Dan senang sbb handsfree bila baby dlm carrier.. Xyah nk sorong2 stroller.. Klu pakai ergonomic ssc, xde lenguh pinggang..

Saya beli dua2...😅stroller Saya beli yg preloved, baby carrier beli yg baru,, 😁

Stroller better sbb nak bawak beg lagi, diaper lagi semua letak tinggal tolak ☺️

Stroller. Hehehe. Any suggestions stroller ape yg best n mampu milik takk?

Stroller.. Lg pun nty nk bwk bby diaper beg lagi.. Lenguh bahu..

Sy nk bli dua2..stroller bli nnti lps brslin..

Stoller lg elok rsenye...