Baby carrier vs stroller

What's best for travelling? Baby carrier or stroller?

27 Balas

Ssc! Dr anak 1st mmg berbabywearing je.. Sbb mudah berjalan.. Handsfree.. Dan rasa selamat baby sentiasa dgn kt.. Baby pon selesa.. Masuk ssc mesti tidur.. Rasa dipeluk.. Anak 1st ampai anak umur 4thn lebih masih berbabywearing.. Sbb die tgk adik die kene dukung die pun nk dukung.. Anak 2nd smp 2 3 thn je.. Sbb die tgk abg berjalan berlari.. Die pon nk join.. Kecuali time nk tdo je masuk ssc...

5y ago

Ok tq sharing sis.. Nanti nk google..😁

Vote for carrier! Tp anak ke tiga nnt xtahu la masih mampu berbywearing lagi ke x.. Faktor usia kot.. Haha.. Tkt cpt sakit pinggang aje..

Kalau saya lbih prefer carrier, keep my hands free, tgn sblh pgg handbag sja.. Sy guna einaqbu baby carrier, sgt2 selesa 😊

I prefer carrier tapi sekarang bawa stroller sebab anak saya yang 4 tahun dah berat ..suruh dia jalan kaki atau naik stroller

Carrier paling sesuai sbb sng nk bergerak.. saya bwa stroller & Carrier tp saya banyak guna carrier

kalo mampu beli la carrier n stroller n bawa la tme travel to memudahkan.

Baby carrier yg ergonomic punya. So bila bawak baby takde la sakit2 belakang

kalau baby, prefer carrier. kalau dh besar sikit tu, stroller. hehe

Both. Ada stroller senang baby nak tidur badan x sakit