Mandikan baby newborn

Salam mommy2 skalian, nk tny pendapat n pengalaman smua..berapa kali sepatutnya baby newborn mandi??

19 Balas

2kli sehari mums, sbp bby nb pn pndi rasa xselesa klu da nak panas cuaca.. pagi dn petang. Sy mndikan bby jm9pg dn ptg jm5.. tu klu cuaca elok.😁 Klu cuaca xelok tunggu matahari kluar bru mndikn bby time pagi, klu petang jm4 mndikan lah..

Sy mandikan sekali, lap2 badan tiap kali tukar baju..baby pun jenis tidur lena waktu pagi, 1pm baru bgn..

Pagi pukul 8 tu boleh mandi.. petang lap lap je badan dia.. dalam pukul 6 petang...

sy bagi tiga kali sehari sebab cuaca panas sgt .pagi ,tengahari dan petang .

2 kali sis. Pagi pada waktu dhuha. Petang kalau tak silap selepas asar.

2kali sis..baru selesa baby nk tdor..pagi ngn ptang

Baby sya mandi 2 kali sehari. Pagi dgn ptg

Sy mndikan 2x shari Pkul 8am dgn 5.30pm

2 kali je. Hari hujan, lap2 badan je

2 kali je pagi n petang sblm senja.