Baby mandi

Hai mommy. Nk tnya mommy2 sekalian mandikan baby berapa kali sehari? Mcm saya pg dan ptg. Mommy2 pulak berapa kali ye? #firstmom #firstbaby #bantusharing

6 Balas

Mcm saya depends cuaca jgk sis . Klw panas , berpeluh dah menyebabkan baby xselesa 3 atau 4 kali jgk mndi Sehari baru dia boleh tidur nyenyak . Ini anak saya start 4 bulan baru mndi lebih 2 kali . Bawah 3 bulan just 2 kali sehari then klw agak berpeluh bergetah bdn saya just lap2 bg lembap sikit bdn dia

newborn sampai 3 bulan , 2 kali sehari .. 4 bulan ke atas 3 kali sehari spy tngh hari baby segar & selesa utk tidur lepas mandi

Newborn till 6 months, saya mandikan 2x sehari. 6 months and above saya mandikan 3x sehari.

Until 4 months, mandi pagi je. Malam hanya lap lap. Sebab taknak kulit dia kering

2x sehari. tp kalau cuaca sgt panas, atau baby demam,sy mandikan baby 3x sehari.

Pagi dengan petang je sebab kalau lebih dia keliru timing mandi 😅