risau kjadian berulang

salam mommy . sy kguguran bln lalu 14/6-23/6 complete . 30/6 ada bsma dgn suami msa tak subur(ikut dlm app track period) smpai hri nii blm period . skli cek upt td double line . ya allah nii kli btul2 blm sdia sbb kira mau period dlu untuk 3 bln bru mrncg blik sbb takut sy kjadian bln lalu berulang . sy kguguran sbb kantong kosong. tp trlalu awal allah bg rezeki sbgai pngganti🥺🥺 buka buku pun takut . siapa ada pgalaman mcm nii?

5 Balas

sama macam saya last year,kantung kosong dah habis recover macamtu sekali je bersama terus lekat lagi,mula2 mmg risau dan tak ready tp nurse dekat kk saya kata okay je,dan alhamdulillah baby saya skrg pn dah nak masuk 4 bulan, jaga diri jaga pemakanan jaga kesihatan sis,folid acid jangan skip

2y ago

alhamdulilah sis . tq share pngalamn sis🥰hrp kandungan sy nikali lkat smpai mlahirkan 🤲🏻🤲🏻btw sy blm p buka buku lg kira mau buat scanning d swasta dlu bru branikn buka buku tp sy daa start mkn folic acid juga 😊

Sy hujung tahun lepas sy keguguran. tapi rasanya mcm baru dlm 5w. selang sebulan Allah bg rezeki lagi.. Skrg alhamdulillah dah 29w. Mula2 tu risau jgk sbb takut rahim xkuat lagi.. sebab baru sembuh. Tp alhamdulillah la.. kena berjaga2 jgk la skrg ni. Insyallah. rezeki Allah nak bagi.

2y ago

insyallah.. kita kena sentiasa fikir yg baik2

ptot nya dh tau gugur belum period tu rancang dlu, nak bersama boleh, tpi guna protection. jgn lepas dlm. rahim bru nak recover. so now mkn folic acid. and jgn bersama dlu utk 1st trim. jgn buat kerja berat2. kalau boleh byk kn bedrest.

2y ago

tq nasihat sis🥰

Patutnya slowtalk dgn suami dlu. Yg nk menanggung kemudian hari is bdn awk. Rahim x ready, bdn baru nk recover. Skrg ni consume saja folic, jaga mkn minum, pantau klu ada spotting ke apa. Avoid kerja2 berat.

2y ago

Xpe..keep pantau saja. Dh scan nmpk janin & heartbeat..baru pergi buka buku

2line tkt hormon yg ggur ritu msih ada..ambik msa utk ngtif blik

2y ago

ada tpikir juga bgtu sis tpi puting payudara sakit . takut simptom hmil juga. nextweek bru sy p cek/scan sbb tiada apa2 alahan sma mual juga skg