pil perancang noriday

hai mommy, nak tnye.. klu pil perancang noriday boleh ke ambik sebelum period, xpyh tggu period dtg dlu.. sbb sy first mom.. sy nk pakai iucd, tp nurse kata tggu period yg bulan ni dtg, bru dtg KK blik utk set appointment psg iucd, sbb misi kata nk tgk smede saya pregnant atau x.Saya fully bf, ada yg kata klu susu badan period tak menentu.. mcm saya last period 25/6, utk bln 7 sy blm period lg..saya bersalin 20/3.

1 Balas

boleh , sbb pil noriday byk kan org tak period. saya makan dari lepas pantang sampai anak 7bln ,lepas tuh tukar pil oralcon, baru period balik.

9mo ago

sis beli pil tu dkt farmasi atau kk yg bagi?oralcon tu utk ibu menyusu boleh ke?