TAK PASTI USIA KANDUNGAN

Hi mommies...nk tnya uolls ni.Sy perasan bln Sept lps sy x dtg period da.Tp sy msh ragu-ragu sy hamil ke tak.Tunggu bln Oct,still x dtg.Then Nov lps sy ada cek upt,ada double line tp x brp clear.Then,2 hr lps cek upt lg,nmpk double line (mcm dlm gmbr).Satu lg sy blm cek doktor utk sahkn usia kandungan sy ni. Jadi skrg ,sy confuse kira usia kandungan dah brp minggu skrg ni.Bimbang jgk sbb blm brklinik lg.

TAK PASTI USIA KANDUNGAN
16 Balas

Cuba test guna digital upt test. Yg tu ada bagitau berapa minggu kandungan kita. Mahal skit la tp inshaaALLAH blh hilangkan bimbang tu. Dari scan pun dktor blh tau berapa usia kandungan kita 😊

Skarang dh bulan 12 mesti dh 2bln lebih kot tu.sya rsa awak boleh terus pergi dokter untuk cek.supaya awak dpat vitamin untuk bantu prkembangan janin awak sis.

Pegi la klinik sis..KK dkt ngn kwasan umah...klu jnis period teratur sis boleh assume sndiri...klu x, based on scan.

Pegi klinik..bgtau bile last period...nt doc akn scan n match dgn tarikh period...biase X byk beza

saya skrg tgh pregnant 13 minggu , last period sept lepas😃 mungkin kurang lebih macam saya .

Klu last period bln 9..dh kena buat buku pink ..nati nurse bising..dh 2bln lebih

Pegi je klinik..janji sis igt ble date last period.. nti diorg akn kire kan..

Tak nampak mase scan ke macam mana tu sis?sebab saya pumm mcam tu jugak hari tu..

4y ago

Yup.. Masa scan xnmok babay

Baby scan blh tau nanti usia kndungan. Congratulations ❤️

Pergi je klinik nnti dorang kira kan