Sharing..pengalaman admit sebulan (placenta previa)

Salam..hi mommies.. Sy nak sambung perkongsian pengalaman kena admit sebulan sbb placenta previa.. (Sebelum ni dah penah share persediaan & masa baru smnggu kt wad) Pejam celik2 dah 25 hari kat wad..berbaki 3 hari lg sbelum operation..mommy xsabar sgt nk jmpa baby.. 🥰 doakan operation sy berjalan lancar & baby selamat dan sihat dilahirkan ye... 😊 So far..Alhamdulillah..selain rindu suami..rindu family..rindu rmh..yg lain2 ok je....bsn tu semestinya la..sbb asyik bed rest je...tp kalau kt wad ni..bed rest,mmg betul2 rehat la..kalau kt rmh..bed rest tu,msti ada cheating jgk..xboleh duk diam..hehe.. Hari2 duk tgk org check in, check out..ada yg 2x check in &dah selamat bersalin..sy masih lg setia jd 'ketua kampung' kt wad ni...dr 3 org patient placenta previa..2org dh selamat bersalin..sorg emergency czer at 32w..sbb bleeding byk sgt...sorg lg br slamat czer smlm..so tggl sy mghitung hr..hehe.. Doktor & nurse baik2..hari2 bg positive vibes.. Jiran katil sbelah dh 7-8 org dh bertukar..sy mesti akan intvw..sembang2..dgr dorg kongsi pengalaman..maklum la..sy kan anak pertama..xde pengalaman... So kalau ada mommies yg sama masalah mcm sy..jgn risau..jgn susah hati nk kena admit lama2..kita hadap je💪..yg pntg baby selamat.. 😊😊😊 jgn fikir yg negatif2..fikir yg baik2 je..insyaAllah..skejap je masa rs... Doakan sy & baby ye..t.kasih in advance ❤ #firstbaby #placentaprevia #justsharing

Sharing..pengalaman admit sebulan (placenta previa)
17 Balas

Saya pp type 3. Saya lambat buka buku pink Sbb x perasan pegnant. Check up ke 3 dekat kk doctor ckp uri kat bawah and refer terus hkl. Sebelum tunggu appointmen hkl sye bleeding masa minggu 28/29 kene tahan wad seminggu kat situ dorg ckp pp type 3. Tapi doctor bagi balik awal sbb bleeding stop tapi sya kene cucuk dexa and neuroproctection standby kalau terberanak awal. Minggu 32/33 kene check in hospital dah. Duduk la hospital sambil tunggu apointment tapi 35/36 week dah czer sbb bleeding dekat hospital. Tapi for sure saya buat 1 wad berlari bila saya bleeding awal. Saya x buat apa apa pon cuma perut ada rasa mgeras mgeras and bila nak bangun katil nk ke toilet tu la saya keluar darah yang banyak and x nak benti tu yang doctor terus decide emergency czer lagi lagi saya dah kene cucuk dexa and drip neuro protection tu.

saya pun sedang melalui pengalaman tu.. admit kali pertama waktu week 29-week30.. pastu doc bagi balik sebab tak pernah bleeding..masuk balik week 34 aritu.. ade lagi berbaki 12hari untuk czer (week37).. cumanya, sy duduk bilik berdua tapi takde roomate..hehee.. sebab sy rasa down tengok orang lain klua masuk sy tak klua2.. lagipun dalam bilik ni lebih mudah dan selesa nk solat sbb tak boleh pegi surau kan.. semoga kita sama2 kuat n dapat lahirkan baby dengan selamat dan sihat sempurna... 8tahun ttc.. 8tahun sy tunggu zuriat ni.. insyaAllah, moga Allah beri yang terbaik untuk sy, untuk kita semua...

3y ago

semoga dipermudahkan urusan kita ye puan...selamat mnjalani operation & selamat melahirkan baby yg sihat dan comel... 😊😊😊🌹🌹🌹 amin...

mcm sy tahun 2019 pp type3 juga..kena admit sblm ry..doc jnji just admit smpai due date smpai..just bedrest je..skali tgk2 hrini admit..esk dh suh bersalin ms 34minggu.. 30ramadhan slmt melahirkan..esknye org raya..awak dkt hsptl..hehe.. alhamdulillah selamat semuanya..ank prem duk nicu 17hari...doc bg alasan nti ry dia cuti panjang lm..tkut bleeding ms dia bercuti..jd dia suggestkan bersalin awal.. dh la awak stress mikir kannye smpai mengeras perut d buatnye..bby pn stress.skali..😂😂😂

hai sis sama lah sy dah admit seminggu dkt hospital Dr suruh duk sni 2 mggu utk next scan.mula2 admit tu down juga. fikir suami semua nangis tu jgn kira lah hehehe.. selama seminggu ni macam2 sy dgr dari patient. skrg kandungan dah 29w sy pp type 1. doakan sy semoga next scan uri dah naik keatas ..

selalunya week berapa kena admit kalau ada PP ni ye? sy dr week 18 scan, uri kat bawah. skrg dah week 25 uri masih kat bawah. ada harapan ke uri tu nak naik? risaunya sbb keja, n under contract. kalau kena admit ward lama2 risau jugak.

Pp type berapa puan? Sy PP type 1 tah risau jgk.. betul atau x. Bila scan luar nmpk type 2-3.. tp kt kt uma. Alhamdulilah tak bleeding..

Allahuakbar begitu kuat nya sis..Moga Allah permudahkan segala urusan sis dan baby😘

semoga Allah SWT permudahkan segala urusan kita melahirkn slmt ibu dan anak aamiin

Moga dipermudahkan urusan sis. Moga dalam lindungan Allah dunia akhirat semuanya

Stay strong puan.. Moga Allah mudahkn semuanya sampai bersalin nnt ye..