Placenta previa

Assalam mommies semua. Currently 30wks 5days, anak ke3 Dah 3 minggu admit hosp (since 28wks) sbb masa scan doc detect placenta previa type 4 (pp type 4). Baru senin lps scan dah naik sikit, type 3, tp duk kat area czer scar. Berisiko jika nak czer lg nt terpotong placenta pulak. Dulu dgr kes org lain, skrg sendiri kena. sedih je kena admit sampai bersalin. 7wks to go? Tak de spotting or bleeding. Tapi demi kebaikan dan keselamatan diri serta kandungan, saya redha je la dgn ujian ini. Btw, mommies semua doakan semoga sy selamat bersalin dan dijauhkan dr sbrg komplikasi. Sbb 2 anak sblm ni pon czer. Ada byk risiko lain juga doc ckp..

6 Balas

Tq semua.. alhamdulillah dah selamat bersalin. Dah 3 bln pon baby. Tapi masa czer tu, mmg byk komplikasi antaranya pendarahan teruk sebab placenta accreta (sila google). So, doktor kata rahim terpaksa dibuang. Sedar2 dr bius (bius penuh), doktor maklumkan, rasa sedih sgt.. Tp sy redha. Demi nyawa, apalah sgt jika rahim dibuang kan. Kalau mati, anak membesar tnpa ibu lg kesian. Apapun, semoga semua ibu2 diluar sana sentiasa tabah dan positif dgj ujian Allah. Saya percaya ini ujian Allah buat sy sbb Dia syg sy

Semoga dipermudahkan sis,sy pn bakal admit isnin ni on 36weeks,patut da admit 34weeks aritu tp ward penuh doc ckp mybe sbb musim pkp ni kot..nasib baik juga tkde bleeding stakat dok rumah ni,sy pn kali kedua nk czer ni,sy doakan kita sama2 mudah bersali nanti amiinn😄

Sy skrg uri da dkt sikit ngn tmpt bersalin.. Type 1.. Kene banyak jagaa risauu😢skrg da 7 bulan

4y ago

Amin trime kasih.. Risau jugak.. Sbp mungkin bnyk sgt buat keje 😢

wsalam ...byk² berdoa ye.. semoga Allah melindungi sis dan bb dlm kandungan..

4y ago

Amin in shaa Allah. Terima kasih 🧡

Memang kalau pp kena admit ward sampai bersalin ke

4y ago

Mungkin la. Tgk hospital juga kot

Semoga dipermudahkan. Bykkan berdoa ya sis