Saja nak berkongsi.. 😊

Assalamualaikum... Hi mommies, hr tu sy brkongsi ttg persiapan sy nk kena admit sbb placenta previa type 3...hari ni sy nak berkongsi pengalaman kena admit di wad selama 4 mggu disebabkan pp type 3..byk masa terluang kan..asyik bedrest je..so rs nk share cerita dgn mommies.. 😊 Hari ni hari ke 8 sy kena admit..masih berbaki 20hari utk sampai tarikh czer nanti..walaupun mula2 rs.."alamak😩..lamanya nak kena admit..rindu suami..rindu rmh..rindu nk balik kmpg..rindu segalanya" tp bila fikirkan semuanya utk kebaikkan baby & ibu..jd kena positifkan diri...😊 Kena admit time covid ni..mmg kena kuat mental & emosi..pelawat sgt2 terhad..sorg je dlm satu2 masa..pelawat boleh masuk melawat cuma masanya terhad..xboleh lama2.. utk patient pp..diletakkan skali di bilik plg dkt dgn kaunter nurse..walaupun layak utk apply 2nd class ward ke..1st class ward ke..doc xbg duk bilik asing..sbb risau apa2 jadi..jd kena duduk bilik wad biasa bsama patient yg sama kes.. nurse mmg akan suruh kita rehat je..xboleh byk jalan2..jd mmg kena 'PKPD' la kat wad..jalan pegi toilet & pegi refill air & pegi mmbawang kt katil jiran je boleh..hehe... Kalau ada appoinmnt dgn doc pakar utk scan ke apa ke..kita akan di tolak ke sana..(dgn wheel chair..sbb dorg mmg xbg kita bjalan)..hehe..pastu xyah tggu lama..terus boleh jmpa doc pkr sbb patient dr wad diutamakan.. Yg penting kita betul2 bed rest..dipantau setiap hari..bp ibu & heart rate baby di check selalu..doc & nurse pun baik2..jd tugas ibu...rehat byk2..positifkan diri..& bykkan bersabar duk wad sampai kena operate nanti.. 😊✌ Doakan sy dan baby selamat & dipermudahkan segala urusan ye 🌹🌹🌹...t.kasih.. 😊 #firstbaby #placentaprevia

Saja nak berkongsi.. 😊
27 Balas

Saya dulu bersalin waktu pkp1... Allah je tahu rasa dia mcm mana😭xde pelawat dibenarkan masuk. Kalau suami datang tgk dari jendela je.2 minggu pertama tu hari2 nangis.. Dah la kena admit 3 minggu dlm wad sebab baby songsang... Berpantang pun berdua je dgn suami, dah la anak pertama😅Alhamdulillah semua nya selamat, baby skrng dah 7bln 20 hari.. Membesar dgn sihat dan kuat♥️

cerita sis ni mcm persaan sy sknglah ni sbb skng sy tigal tunggu hari klau sy masuk hospital mesti rindu suami rindu rumah dalah skng suami tk blh masuk tk dibenarkan org melawat klau kenak 1hari je duk hospital tkpe tpi klau lama 🥺🥺 dalah sy dn suami jauh dari kluarga merantau kenegri org semata2 cari rezki halal semoga urusan kita smua dipermudahkan inshaallah amin

Hi , saya pon ada pengalaman admit ward hampir sebulan sebab pp type 4 . Admit ward bulan 12 tahun lepas , emergency cser 11/1/20 , sebab dah turun tanda nak bersalin . Alhamdulillah , segala urusan dipermudahkan olehNya . Baby saya pon dah 11 bulan dan membesar dgn sihat dan aktif . Semoga Allah permudahkan segala urusan bersalin nanti . Insyaa Allah aamiin .🥰☺️

3y ago

Ok la kalo die kumpul sape ade pp dok dkt2.. Sy ari tu xde.. Ari2 tgk org kua msuk mmg sedih sgt 😭 Hrp2 nt warded skejap jela utk bersalin.. Xnk dk ward lame2 😢 korng kt ward diorng ade ambik darah jgk x? Or mmg Dr xkacau pon just pantau je? Sy ari tu every 3 day die ambk darah..

semoga semua nye slmt sis..haritu sy scn kat kk 20 weeks..doc ckp uri kat belkg..tp lps tu xde explain pape..takot jugk dgr..sbb normal supposed kt ats...ape mksod uri kat blkg ea...ade spe2 tawu...

3y ago

awak cuba pujuk2 baby , suruh dia naikkan uri ke atas . Insyaa Allah , uri akan naik atas . Awak stay positive je , jangan stress2 , takut2 . Ada masa lagi uri nak naik . Saya doakan semoga segala urusan awak bersalin dipermudahkan , baby dan awak selamat dan sihat . Aamiin . 🤗❤️

salam maaf nak tanya ,masa minggu ke berapa yang doktor kata uri ke bwh? saya skrg ni tgh pp jgk ..tp tahap 1 ..boleh share tak apa yang tak boleh buat bila uri k bawah

3y ago

alhamdulillah trima kasih kak MsA Dan lain2 Sudi share dgn saya😍doakan saya jumpa pakar mnggu depan untuk pastikan type berapa skrg . semoga kita SMUa dimudahkan urusan🌼

semoga dipermudahkan ye awk. ok la tu still boleh terima pelawat. sy ritu takleh lsg. nk jumpa suami amik brg pon tak dibenarkan keluar. suami bleh pas barang ke guard shja.

Saya admit ward jugak kat Htj Seremban sebab pp type 3. Check in 29/9/2019 sampai bersalin ceaser 6/1/2020. Checkout 8/1/2020. 😆😆

2mo ago

Lamanya awk ddk ward. Sy pun PP type 3, week29 dah kena warded😭😭 awak sampai bersalin uri tetap xnaik ke? ada x tips kuatkan mental sepanjang ddk ward😫 baru few days ni rasa macam duk dlm penjara.

slm sis blh tau x sis admit dkt hospital mana? sy skrg 23w tgh uri bawah ni tp doktor kata nanti naik. hrp2 naiklah masa scan 30w nnt

Saya doakan semoga awak dipermudahkan urusan bersalin nanti dan moga selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕 #TAPsupermoms

Jadi ratu sebelum bersalin😍 semoga Allah permudahkan awak bersalin, dberi kesihatan y baik bt awak & baby comel nanti😘

3y ago

Amin...insyaAllah..t.kasih.. 😊🌹🌹🌹