suami merokok

Salam mommies..boleh share tak cara2 utk buatkan suami berhenti merokok ?? Kalau sya tegur dgn dia marah pula..tak lama lgi ada baby sdh ni..skrng 38week4days

27 Balas

Lelaki mmg susah nk berhenti mrokok sis .. Sis kena pesan dkt dia bahaya asap rokok pada baby .. Kalau dia tknk berhenti pon .. Pesan kt dia kalau nk merokok pergi jauh2 ..lepas hisap rokok basuh mulut gosok gigi .. Basuh tgn .. Tukar baju .. Baru boleh duduk dkt dgn baby ..

Asben sis dulu pun seorang perokok jugak. Tapi bila dia dapat tau sis pregnant terus dia berhenti merokok. Sis ada jugak usik dia, kalau baby sudah lahir nanti, jangan cium dia sebab u merokok. Nasib asben seorang memahami. Sampai sekarang tak hisap rokok lagi. 😊

Suruh dia merokok kt luar... suh dia jalan jauh2 sket bila mcm tue. Ckp je bukan u x syg syg tp kena jaga anak. Kat kotak rokok pun dh tnjuk rokok bg risiko lahirkan anak premature and blh menyebabkan pelbagai komplikasi... stay strong sis...

Sama mcm suami sy kuat merokok.sy dh pesan byk kali tp dia buat xtau.dri time preggy snpai ank dh 9bln tetap dia merokok dlm kete.dlm rumah.kesian ank.bila ank batok dia salahkn kita plakk.sy pn pening nk buat cmne eh

Susah sebenarnya nak minta lelaki berhenti merokok. Nak berhenti serta merta pun actually bahaya juga utk kesihatan si suami. Just slow talk dengan husband untuk merokok di luar rumah.

Nk suh stop mmg pyh.. Cuma nti pesan kt suami.. Isap rokok jau2..nk dkt ngn ank g cuci tgn, muka, gosok ggi nd tkr baju.. Bru bole dkt ngn ank

Try bg nano stick,suami sy perokok tegar kdg srhari lebih sekotak...After ada nano dh stop smoking Alhamdulillah. Jimat pun jimat. Try la sis

Susa sis kalo da perokok tegar.. Cuma kita bole nasihat dia kalo nak merokok tlg merokok jauh dri bby.. Or merokok luar rumah. Tu jek laa...

rasanya susah jugak dia nak berhenti tu. 😅 maybe boleh suruh dia merokok jauh dari rumah. lepas merokok tu suruh cuci tangan bersih2.

Suami saya hisap rokok di luar rumah and kalau jalan jauh je. Skrg dia hisap vape tu pon saya suruh hisap luar rumah.