teringin makan gulai nenas

Salam mommies. Sy skrg pregnant 21 weeks...teringin sgt nk makan gulai nenas ikan masin. Bahaya tak untuk baby?

24 Balas

Hello sis..kalau mengandung nak makan gulai nenas boleh je..Buat lepaskan rasa teringin and mengidam tu..Tapi jangan ambik selalu pulak..Takut ada effect ke babay nanti dah satu hal pulak...

Buat rase2 lepas mngidam bole je sis..kuantiti nenas yg bole menyebabkn keguguran adalah 7-8 biji nenas sekali makan.. So klau nk rase sikit kuah tu ok je..

Okay je gulai nenas ikan masin untuk ibu mengandung. Takde lagi rasanya kes bukan-bukan sebab makan gulai nenas ikan masin untuk ibu mengandung ni

boleh.. benda bahaya yg makan waktu preggy adalah dadah, ubatan yg x sesuai dgn ibu mengandung, segala jenis tapai dan alkohol..