Hamil 5 minggu blh ke makan gulai yg ada nenas?

Salam nk tnya sy hamil 5 minggu blh ke makan gulai yg ada nenas kt dlm tu? Sy xmkn nenas tp ambik kuah dia? Nk tnya pendapat

2 Balas

in medical, tiada pantang larang . boleh saja jika puan nk makan nenas. ia tidak akan menjejaskan kandungan ... setakat mkn sepotong dua tu tidak mnjadi masalah. boleh sahaja. 😉

ada sakit perut? ada keluar spotting or turun darah? if tak ada apa2 simptom yg membahaya pd kandungan ok je