Petanda hamil: Selera makan tinggi

Salam mommies. saya tertanya-tanya ni..kalau selera makan tinggi plus period dah delay 1 minggu ni tanda hamil ke? Ada tak yang kena mcm saya?

13 Balas

Sama dgn i..check upt positif..i check masa delay period 1 minggu..skrg pun asyik mkn jer..padahal i jenis org jaga diet nasi pun jrg mkn..skrg ni mlm2 pun lapar, kdg2 mlm mkn nasi..berat dah bertambah ni..sbb selalu mkn..padahal bru 5weeks..takut gemuk nti nurse marah..

Wah!! Sis saya mcm ni dulu. Masa pregnant anak 1st.. Makan banyak gila then ingat sbb nak period but tak! Saya pregnant lepas 1 minggu makan tak henti. hahaha pelik but yes it is true.

uish pelik nya selera makan tinggi. sya selera makan naik ni masa nak period je.. tapi mana tau ni petanda hamil ke kan.. lain orang lain simptom dia..semoga dipermudahkan sis

Sama dgn saya makan mcm utk 2 orang punya. Dia punya lapar tuuu xboleh bawak bincang. Kejap2 lapar. Nanti sis try chck upt. Semoga ada rezeki

better check upt . dh delay 1 mgu tu bole nau check. kdg nk period pon simptom yg sma jgk. prgnt pon lbih kurg mcm tu jgk.

Boleh jadi salah satu faktor jugak tu petanda hamil..check up t sis..mana tau dah sampai rezeki hamil..hehehe

Mungkin jugak tu sis. Jarang dengan kes macam ni tapi boleh jadi sis pregnant ke kan.. Check lah upt huhuhu

Maybe jugak. Better check lah upt mana tau mmg petanda yang sis pregnant? Sbb simptom pregnant macam2 sis..

Boleh jadi jugak tu.. tunggu lah seminggu dua then check.. kadang tiap orang ni lain petanda hamil dia..

Wsalam. Kalau tak pasti , pergi terus ke klinik untuk check 😊 kadang kadang hormon je tak betul.