Posisi Tidur

Salam Mommies nak tanya 4bulan ke atas sesuai tidur mengiring ke Kiri Ke Kanan? Terlentang tak boleh kan?

19 Balas

Kiri lebih elok kata doktor. Tapi tukar la sekejap2 posisi ke kanan atau terlentang. Sy pon kadang dah usaha ke kiri, sedar je dari tidur tak dapat elak mengiring ke kanan atau terlentang. Semoga baby kita selamat & sihat walafiat, sebelom tido doa baik2 dengan Allah. Mintak Allah lindungi baby. Aaamiinnn.

4y ago

Sy pun..Masa mula2 tdur mengiring ke kiri...skali bgun dah kekangan..hehehe

Ikut keselesaan,tp lebih elok mgiring ke kiri sbb melancarkan pengedaran darah...klau tido terlentang tu mmg xelok wlaupn x mengandung cz oksigen xsampai ke jantung...tp ad je org lbh selesa tido terlentang dr mgiring kiri kanan...

Saya tido banyak mengereng kekiri tapi ke kanan ade jugak , penat jugak kalau ke kiri je . Telentang ade tapi jarang laa , memang selesa telentang tapi baby menendang je bila telentang , takot jugak

Sy tido mengiring. Tp kdg2 pinggang sakit jd sy tido terlentang. Tp minta suami kejutkan utk tido mengiring in case lama sgt sy tido terlentang. 😅

Ikut mana selesa.. Kene tukar2 posisi kot.. Mengiringi kiri lagi esok sebenarnya.. Sbb oksigen sampai kat Baby.. Wallahu a'lam

Nak terlentang tu, make sure letak bantal kiri kanan bawah badan. So takde terlentang sangat. Jadi mengiring sikit.

Sy tanya nurse dia kata boleh je tdo telentang atau mengiring ke kiri. Kanan die kate takut tertutup jntung baby..

Sy jenis tdo trlentang ...tpi start mngandung ni tometik tdur mengereng ..lebih selesa ke kanan

4y ago

Tulah saya selesa terlentang. Tp mcm mana pun kena mengiring🤣

mengiring.. skang selesa kanan.. klu nk pusing ke kiri mcm sengal2 cket kt perut..

Saya baring mengiring sejak awal pregnant lg sbb perut rasa tegang bila telentang