posisi tidur

hi momies, saya skrg bru 25w cuma nak tanya mmg wajib ke kalau tidur mesti mengiring kanan@kiri ? kndg baby tendang klau posisi x terlentang , #firstmom

2 Balas

Diggalakkan utk mengiring ke kiri sbb memudahkan pengaliran darah, oksigen dan nutrien ke janin yg optimum. Mengiring ke kanan pun bleh kalau dh lenguh . Tidur terlentang cuba elakkan sbb akn buat kita lg sakit pinggang sbb dia bg tekanan dekat tulang belakang kita then baby pun mungkin xckup oksigen. Kalau kita tidur selalunya baby pun tidur jgk sbb tu dia x gerak 🤭

Mcm saye selesa tdo terlentang.. tapi tggi kan sikit bantal di kepala… baby gerak je..