POSISI TIDUR

Hi mommies, nak tanya. posisi terbaik bagi ibu mengandung tidur macam mana ya? pusing kiri, pusing kanan or terlentang?

6 Balas

Awal2 ni boleh laa nk terlentang lgi. Tp kalau sy dh rasa timbul2 perut tu kalau tido terlentang lama2. And mengiring elok ke kiri. Tp ntah la. Sy selalu mengiring kanan. Kiri rasa mcm sesak nafas sikit ?Mana2 pon boleh asalkan baring ? Jngan meniarap sudah

posisi tiga2 tu boleh cuma kerapkan tukar2, kalau sbelum tidur ke kiri, then bila terjaga terlentang, nnt pusing la kanan pulak. kekdg nk tido 1 posisi lenguhh. the best kiri sbnrnya cuma takdenya kita nk tido 1 posisi je, mau cramp badan ?.

Kalau ikut sunnah nabi , mengiring ke kanan , tapi kalau ikut apps ni mengiring ke kiri . Asbab mengiring ke kanan supaya jantung kita yang kedudukan belah kiri ni tak terhimpit, ini sunnah nabi .

mengiring ke kiri ye sis

4w ago

thankyou sis

mgiring ke kiri

mengiring

4w ago

mengiring kanan or kiri tk kisah ya?