Posisi tidur ibu 21 minggu?

Masih tidur posisi terlentang atau tidur posisi mengiring kira/kanan? Saya sakit pinggang kadang2 lebih selesa terlentang tp sekejap lepas tu kembali mengiring kiri/kanan. Jom kongsi pengalaman...

2 Balas

Sy mmg tk selesa tidur terlentang, mcm ada seakan benda berat tekan organ organ dlmn jd mcm sesak nafas pun ada. Mmg selalu alih mengiring ke kiri atau ke kanan je. Masa 1st trimester dan awal 2nd trimester tu selesa jgk tidur meniarap sbb jenis baby bump still tk ada sampai skrg. Cuma skrg klu meniarap tu dh rasa ada benda dlm perut 🥲

sama macam saya.Tidur mengiring ke kiri bila dah start sakit belakang .baring terlentang untuk 2 minit then pusing kanan pula.baru rasa selesa sikit.